ویلیام برنز:«ایران متخاصم» یکی از چالش‌های پیش روی آمریکا است-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ویلیام برنز:«ایران متخاصم» یکی از چالش‌های پیش روی آمریکا است

گزینه پیشنهادی دولت آمریکا برای ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا رقابت کشورش با چین را یکی از چالش‌های امنیتی این کشور در دهه‌های پیش رو خواند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۸ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 24
کد خبر: ۷۸۷۲۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر «ویلیام برنز»، گزینه پیشنهادی دولت آمریکا برای ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) رقابت با چین را یکی از چالش‌های امنیت ملی پیش روی کشورش توصیف کرد. 

ویلیام برنز که برای بررسی صلاحیتش در جلسه کمیته اطلاعاتی مجلس سنا حضور داشت  «ایران متخاصم» را یکی از چالش‌های پیش روی آمریکا توصیف کرد. 

او گفت: «وضعیت دنیا در حال حاضر بسیار پیچیده و رقابت‌محور است. ما در دنیایی هستیم که تهدیدهای آشنا کماکان حضور دارند- از تروریسم گرفته تا اشاعه هسته‌ای، تا روسیه ستیزه‌جو، کره شمالی تنش‌طلب و ایران متخاصم.»

ویلیام برنز به سئوال یک سناتور مبنی بر اینکه آیا ایران مسلح به سلاح هسته‌ای قابل اعتماد است پاسخ منفی داد و در ادامه گفت آمریکا باید هر آنچه در توان دارد را برای جلوگیری از دستیابی ایران به «سلاح هسته‌ای» انجام دهد.

ویلیام برنز در بخش دیگری از این جلسه در پاسخ به سئوال یک سناتور دیگر گفت به نظر او آمریکا باید «راهبردی جامع»، فراتر از مسائل هسته‌ای در قبال ایران داشته باشد. 

او گفت: «نظر من همیشه این بوده که باید راهبرد جامعی برای مقابله با تهدیدهای ایران داشته باشیم که جلوگیری از دستیابی به سلاح‌های اتمی فقط یکی از بخش‌های آن است.»

برنز در ادامه گفت: «چنین راهبردی باید با اقدامات تهدیدآمیز ایران اعم از ساخت موشک‌های بالیستیک و اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه، دخالت در امور کشورهای دیگر و یا نقض حقوق مردم خودش مقابله کند.» 

او تصریح کرد: «در تمام آن حوزه‌ها باید این را به خاطر داشته باشیم که حتی اگر ایران به پایبندی به توافق هسته‌ای برگردد و ایالات متحده هم همین‌کار را مطابق آنچه بایدن گفته انجام دهد، لازم است چارچوبی برای ایجاد محدودیت‌های قوی‌تر و طولانی‌تر هسته‌ای و رسیدگی به سایر اقدامات تهدیدآمیز ایران داشته باشیم.می‌دانم که تحقق این هدف در حرف آسان‌تر از عمل است، اما راهبرد آشکار ما باید این باشد.» 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق و اعمال تحریم‌های جدید به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد. 

تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند.

او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت. 

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری شکست خورده گفته قصد دارد ایالات متحده را به برجام بازگرداند.

مقام‌های دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در روزهای گذشته اعلام کرده‌اند که  قصد دارند آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگردانند.

با وجود این، دولت جدید آمریکا هنوز ساز و کار خود برای بازگشت به توافق هسته‌ای را مشخص نکرده. اعضای تیم بایدن در اظهاراتی مبهم می‌گویند قصد دارند از بازگشت به برجام به عنوان مبنایی برای «قوی‌تر و طولانی‌تر کردن» توافق هسته‌ای استفاده کنند.

با آنکه واشنگتن طرفی بوده که توافق هسته‌ای را نقض کرده و از آن خارج شده است دولت آمریکا می‌گوید بازگشت به برجام منوط به این است که جمهوری اسلامی ایران گام‌هایی را که در واکنش به نقض عهد آمریکا برداشته به عقب برگرداند.

جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده که با توجه به آنکه واشنگتن طرفی بوده که توافق را نقض کرده و کاهش تعهدات تهران در واکنش به اقدام غیرقانونی آمریکا انجام شده هر گامی از سوی تهران بعد از رفع تحریم‌ها صورت خواهد گرفت.

 

فارس

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
0
0
دوره مثلا ابرقدرتی دولت تروریست آمریکا رو به پایان هست،چهل ساله ایران جلوی دولت تروریست و جنایتکار آمریکا ایستاده و در حالی که ادعای ابر قدرت داشته و دارید هر کجا جمهوری اسلامی ایران جلوی قلدر مابی تون ایستاده پوزه تون رو به خاک مالیده،آخرین موردش هم این بود که گروه تروریستی داعش را ایجاد کردید و قصد داشتید کشور سوریه،عراق،جمهوری اسلامی و لبنان را از بین ببرید ولی ایران اسلامی به کمک هم پیمانانش و به فرمانده ای سردار سلیمانی با قدرت ایستادگی کرد و گروه تروریست داعش را از بین برد در حالی که شما هفت میلیارد دلار هزینه کردید ولی به اهداف جنایتکارانتون نرسیدید و انشاءالله از منطقه هم با سرشکستگی خارج خواهید شد.